پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1403/09/14

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

جمعیت زنان نابارور ۲۰ هزار نفر است

معاون فنی مرکز بهداشت استان بر عملیاتی کردن برنامه‌ها برای افزایش جمعیت تاکید کرد.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر امیر رشیدی در کارگاه آموزشی سقط جنین با اشاره به اینکه چهار شاخص حیاتی زیرساخت و پایه‌های آمار زیستی است، گفت: در استان کهگیلویه و بویراحمد به ازای هر چهار هزار نفر چهار مرگ، ۱۴ تولد، ۸.۱ مورد ازدواج و ۲.۱ طلاق صورت می‌گیرد یعنی از هر چهار ازدواج یک مورد به طلاق می‌انجامد.


معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر مسئله جمعیت افزود: در استان ۱۰ هزار تولد به ثبت رسیده و اگر بتوانیم تی اف آر را به ۶۰۰ تولد افزایش دهیم یک دهم تولد را افزایش دادیم که عدد بالایی است و باید آن را از سطح خانه‌های بهداشت افزایش دهیم.


وی بیان کرد: برای رسیدن به این برنامه‌ نیازمند ارتباط بهتر میان بهورزان و جامعه هدف هستیم. 


این مسوول با اشاره به طرح رویش یا کارانه پلکانی گفت: رقمی به خانه‌های بهداشت که نسبت به سال گذشته افزایش تولد داشتند اختصاص داده شد که این رقم در میان ۳۴۰ خانه بهداشت و پایگاه سلامت تقسیم شود تا سبب ایجاد انگیزه در میان بهورزان باشیم.


دکتر رشیدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تعداد سقط‌های جنین گفت: یک هزار و ۱۰۰ سقط جنین در سامانه سیب ثبت شده است.


وی با اشاره به جمعیت زنان نابارور استان گفت: جمعیت زنان نابارور استان ۲۰ هزار نفر است که اگر دو هزار مورد آنها درمان شود هدف‌گذاری افزایش ۶۰۰ تولد محقق می‌شود.


معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد افزود:  ۲۰ درصد درمان‌های  ناباروری منجر به نتیجه می‌رسد.


وی مشاوره ناباروری، مشاوره حین ازدواج، ازدواج به موقع می‌تواند در افزایش باروری نقش داشته باشد، گفت: تا امروز در زمینه افزایش جمعیت موفقیتی حاصل نشده چرا که به برگزاری جلسات بسنده کردیم و میدانی کار انجام نگرفت.


معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم در پایان خاطرنشان کرد: برای جوانی جمعیت و افزایش باروری نیازمند عملیاتی کردن برنامه‌های حوزه حوانی جمعیت هستیم.


بر پایه این گزارش، این کارگاه آموزشی به همت واحد مدیریت بهداشت و خانواده و مدرس، دکتر فاصله گودرزی متخصص زنان و زایمان، کارشناسان این واحد تخصصی در سالن اجلاس مرکز بهداشت استان برگزار شد.


نویسنده و تهیه/ کننده سید حسین رازیان